نحوه استفاده از محصولات

میل لنگ چه نقشی در حرکت خودرو ایفا می‌کند؟

میل لنگ خودرو
میل لنگ خودور یکی از اجزای موتور ماشین است و نقش مهمی را در مکانیسم حرکتی موتور خودور ایفا می‌کند. البته تمامی اجزای خودور با یکدیگر در ارتباط هستند و اگر هر کدام اجزا از لحاظ خرابی به مشکل بر بخورد، باعث می‌شود به موتور آسیب وارد شود.

میل لنگ خودور چیست؟

ماشین دارای قطعاتی است که به یکدیگر کاملاً وابسته هستند و اختلال عملکرد بین آنها باعث می‌شود کل سیستم خودرو با مشکل مواجه گردد. میل لنگ خودور یکی دیگر از قطعات خودرو است که در موتور و به حرکت درآوردن خودرو نقش مهمی دارد.

اگر بخواهیم ساده‌تر بگوییم، این نوع قطعه حرکت پیستون خودرو را به حرکات درونی تبدیل می‌کند. لنگ‌ها به پیستون‌ها وصل هستند و حرکات خطی را مستقیماً به حرکات درونی تبدیل می‌کنند.

ماشین‌هایی که موتور خطی دارند هر چند سیلندری که داشته باشد به تعداد آنها لنگ وجود دارد اما در خورجینی ها (۷) عدد نصف سیلندرها هستند. ۸ سیلندری ها به دلیل وجود خورجینی ها ساخته می‌شود که در آنها طول میل لنگ‌ها زیاد نیستند.
در انتهای میل لنگ‌ها (فلایویل) متصل هستند که باعث می‌شود لرزش‌های میل لنگ خودرو گرفته شود. در طرف دیگر میل لنگ چرخ دنده دیگری قرار دارد که میل بادامک را به حرکت در می‌آورد.
میل لنگ خودروها از جنس کربن، آلیاژ و فولاد ترکیب شده‌اند و از فلزاتی مانند کروم و نیکل ساخته شده‌اند و قطعه‌ای به نام وانادیوم ساخته شده که کارش خنک‌تر کردن هرچه سریع‌تر قطعه هوا است.
میل لنگ خودرو

میل لنگ خودرو چه ساختاری دارد؟

میل لنگ خودرو دارای مقداری تکیه گاه ثابت و تعدادی لنگ های متحرک است. در ابتدای میل لنگ‌ها قطعه‌هایی یه نام فلایول نصب شده و باعث می‌شود ارتعاشات آنها خنثی شود.
در سر دیگر قطعه یک چرخ دنده قرار گرفته شده است که وظیفه آن به حرکت در آوردن میل بادامک است و در جلوی چرخ دنده یک قطعه به نام پولی قرار دارد که مسئولیت به حرکت در آوردن دینام و کولر و واتر پمپ و دینام را دارد.
به معنای حفظ کردن تعادل در مقابل فشار زیاد پستون ها، وزنه‌های تعادل در میل لنگ‌ها قرار دارد و باعث روان تر شدن حرکت موتور می‌شود.

سخت کاری محور میل لنگ‌ها چه روشی دارند؟

میل لنگ خودرو را به روش‌های حرارتی، سمانتاسیون و وسیله آبکاری را سخت‌تر می‌کنند. این نوع عمل توسط روش‌هایی مانند سمانتاسیون یا القایی را تا عمق معینی انجام می‌دهند. پس از این نوع مرحله صافکاری و سخت کاری سطحی با روش‌های جدیدتری انجام می‌گیرد.
اولین روش: گاز نیترات، با دمای ۵۸۳ درجه سانتی گراد در مجاورت محور کنار میل لنگ قرار می‌گیرد و بعد از جذب شدن گاز نیتروژن توسط فولاد عمق کمی، به شدت سخت و سفت می‌شود که به آنها لایه‌ی سفید می‌گویند و به منظور از افزایش استحکام میل لنگ، دمای داخلی آن کم نگه داشته و سطح قطعه پولیش زده می‌شود.
دومین روش: سطح میل لنگ خودر در معرض نمک مذاب قرار دارد و به رنگ خاکستری تبدیل می‌شود و تا عمق ۰۳/۰ میلی متر سخت می‌گردد و سخت کاری با کروم یا نیکل از روش‌های دیگر است. در قسمت جلوی میل لنگ ماشین ۱ یا ۲ عدد جای خار برای قرار دادن چرخ دنده و پولی‌ها وجود دارد و در قسمت عقب آنها، فلانچی برای متصل شدن به فلایویل ایده و طراحی شده است.

بین میل لنگ های موتور خطی با موتورهای خورجینی چه تفاوتی وجود دارد؟

موتورهای خطی: تعداد لنگ‌ها برابر با مقدار سیلندرها است اما در موتور خورجینی ها برابر با نصف سیلندرها است.
میل لنگ های ماشین روی وزنه‌هایی قرار گرفته است که وجود آنها برای حفظ تعادل در برابر فشار شاتون و پیستون لازم است و همچنین باعث می‌شود موتور خودرو روان تر کار کند و باعث بالا رفتن دور موتور شود. البته در موتورهای ۸ سیلندر به شکل خورجینی ساخته می‌شود.
برای اینکه موتور خودرو عمر مفید داشته باشد نباید درجه حرارت مایع خنک کننده خودرو بیش از حد مجاز باشد و زمانی که موتور خودور جوش می‌آورد، به هیچ عنوان نباید موتور را خاموش کرد و باید با ریختن آب روی رادیاتور باعث کاهش حرارت آن شد. بهتر است درب رادیاتور را با احتیاط کامل باز و آب خنک کننده را چک کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *